Loading...

Audi er klar med lækker gran turismo

Audi A7

Audi A7 på vej med ny lækker model

Den nye, store og elegante A7 Sportsback bliver næste skridt af Audis design program, det vil vise sig om Audi kan klare sig i konkurrence med Tesla og Mercedes

 

Audi A7

 

 

 

Den nye Audi A7 Sportsback, der er en mere stram og skarp i design end til den noget konservative A8, der så dagens lys tidligere på året.

Bagenden på den femdørs A7 Sportsback er et kapitel for sig selv. Den lange bagklap rundes af med en bagspoiler, som selv kører automatisk op ved 120 km/t. Den forbindes af et lysbånd, der skal kendetegne en række af de fremtidige topmodeller. Selve baglygterne er bygget op af små enheder og viser lige som forlygterne forskellige lysanimationer, når man låser bilen op.

Begge modeller er designet af Marc Lichtes. Han er designchefen, som skal forny mærkets udtryk, og det er planen, at modellerne skal følge med de nye trends indenfor bil design, som præger fremtidens biler jo længere vi kommer ned i rækkerne, hvor mere er tilladt. Visioner som Audi har været med til at udvikle i deres model serie.

Betjening som en iPhone

Det gælder også indendørs. Instrumentpanelet er helt i sort glas med såkaldte haptiske kontakter, hvor føreren får feedback, lige som hvis man har rigtige kontakter under fingrene. Her foregår betjeningen lige som på en smartphone, mens brugeren mærker et klik, når en funktion er aktiveret. Det sker med to skærme på henholdsvis 10,1 tommer og 8,6 tommer. På den største kan føreren betjene bilens infotainment, mens det nederste styrer klimaanlæg og komfortfunktioner, mens der kan angives tekst. Yderligere en skærm på 12,3 tommer direkte i førerens synsfelt. Som kendetegnes fra Tesla og Mercedes modeller.

Der kommer en motorstørrelse med en 3,0 liters TFSI V6-motor på 340 hk, hvilket giver en acceleration 0-100 km/t. på 5,3 sek. og en topfart på 250 km/t.